«Моя сім’я» Конспект заняття з соціально-особистісного виховання в середній групі

Спокійно реагувати на свої невдачі в грі, самостійно діяти та досягати успіхів. Стійка мотивація еколого-валеологічної спрямованості щодо пізнання себе та довкілля, яка спонукає до використання навичок здоров’язбережувальної поведінки. Ваші бабусі і мами напевно вміють варити варення з фруктів. А як називається варення з різних фруктів, ми зараз з’ясуємо. Погляньте на насіння, можете розглянути їх з допомогою лупи. Якщо Ви не впевнені, що правильно роздивилися код, або введіть найбільш ймовірний, на Ваш погляд, варіант, або натисніть кнопку перезавантаження поруч з малюнком. Будь ласка, введіть код з картинки (2 слова, розділені пробілом).

Всі люди які живуть в нашій країні вміють розмовляти українською мовою. Ми теж з вами вчимося розмовляти українською мовою. В Україні живуть українці (вихователь показує малюнки людей в українському одязі) вини тут народилися, знають і люблять свою Україну. Чи знаєте ви які права та обов’язки порушуються у цій казці? Тоді я вам розповім.

дитина в соціумі конспекти занять середня група

Діти, сьогодні до нас завітав казковий гість. Він сміливий, чесний і сильний, завжди допомагає іншим. Відгадайте про нього загадку. Що ж, майстри, займіть свої місця і послухайте мене. Спочатку треба продумати весь візерунок і розташувати елементи так, щоб він вийшов цікавим і гарним, щоб орнамент був рівномірно розподілений на поверхні яйця. А зараз заплющте очі й уявіть, що ми потрапили до передсвяткової майстерні й перетворилися на майстрів — на тих самих, які так гарно розписували великодні яйця. (Діти відповідають. Вихователь за необхідності уточнює їхні відповіді.) Лялька вдягнена в український національний одяг.

Фізкультурна розвага Зі спортом будемо дружити, щоб ніколи не хворіти (Старший вік)

(Показує ілюстрацію-слайд із зображенням тролейбуса.) Про наступну зупинку нам розповість Оленка. Спочатку https://www.0629.com.ua/list/423123 місто називалося Плоскирів. Вважають, що ця назва утворилася від назв двох річок — Плоска і Рів.

щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,

Розписані та фарбовані яйця — це символ пробудження землі, символ Великодня. Виготовляти їх — дуже давній звичай. Ужгород — в основі лежить назва річки Уж і слово город — ≪укріплене місце≫.

Звуть його… (називає ім’я та по батькові двірника). Він дуже старається, щоб на нашому подвір’ї було завжди чисто і красиво. Хто приходив до вас у гості? Що цікавого ви робили з бабусею? Бабуся питала вас, як називається наше місто й вулиця.

А ви любите жартувати? (Відповіді дітей.) Тоді відгадайте веселі загадки-жарти. Якщо квітневий дощ починається з великих краплин, то він ненадовго.

Заклад дошкільної освіти №39 комбінованого типу Ужгородської міської ради Закарпатської обл.

(Діти сваряться, проганяють Лисичку.) Руда втекла, і Їжачок побіг собі далі, наспівуючи веселу пісеньку. У горщику ложок на 1–2 менше, ніж дітей. Діти стають навколо горщика.