Про Кафедру :: Кафедра Теорії І Методик Початкової Освіти

Сулими , Теоретико-практичний курс української мови для вищих навчальних закладів С. Смеречинського . Для створення й розвитку методики мови як науки велику роль відіграло друковане видання праці С.

Учнів необхідно ознайомити із спільними теоретичними відомостями, що наявні в обох мовах, і специфічними, які становлять національну своєрідність української мови. Особливості взаємодії і взаємовпливів української і російської мов в Україні зумовлюються, як відомо, їх спорідненістю. Історичний контакт визначив близькість, подібність їх структур на всіх рівнях. Процес навчання державної мови розпочинається з початкової школи.

наукові основи методики початкового навчання української мови

Наукові засади процесу оволодіння мовою базуються на діалектичній теорії пізнання. Вона сформульована В. Леніним словами «Від живого споглядання до аб­страктного мислення і від нього до практики — такий є діалектичний шлях пізнання істини, пізнання об’єктивної реальності». Тільки цілісна, науково-обґрунтована система навчання має забезпечити повноцінне формування зазначених умінь та нави­чок. Навчання дітей в умовах шкіл для дітей з вадами інтелекту та слуху також показала свої негативні результати. Методи наукових досліджень, які використовуються спеціальною методикою мови.

Як Для Педвишів Готують Програму З Викладання Української Мови Для Національних Спільнот

Як навчати майбутніх учителів української, які викладатимуть у школах із мовами навчання національних меншин? В українських університетах, які мають таку потребу, невдовзі з’являться спеціальні програми (курси) із сучасної педагогіки української мови як державної (за методикою вивчення другої мови). Найбільш актуальною проблемою спеціальної методики мови є формування повноцінного мовлення в учнів та засвоєння ними програми з української мови в межах початкової та дев’я­тирічної ланки шкільної освіти. Зміст і принципи побудови курсу «Рідна мова».

Об’єкт, Предмет І Структура Методики Навчання Української Літератури

В команді є вчитель-філолог. Робота з літературою. Безкоштовні доопрацювання. Більш детально в приватні повідомлення. Таким чином, проаналізована ієрархічна система спеціальних лексем із родовою назвоювласне методичні терміниє поняттєвим стрижнем, який визначає специфіку та самостійність терміносистеми МВУМІ. Метою статті є створити тематичну класифікацію термінів фахової мови МВУМІ, зокрема тих, які стосуються її поняттєвого ядра.

У період існування суверенної Української держави доби 1918—1920 рр. Навчання рідної літератури вперше було визнане і підтримане державою. Постало завдання створити хрестоматії і підручники з української літератури як основу для нового її викладання. Їх було написано, видано і частково (через війну, що тривала) впроваджено в шкільне навчання.

Організація навчальної діяльності учнів на уроках рідної мови. В Україні увага методистів-біологів була зосереджена на розробці методики роботи на навчально-дослідній ділянці, у куточку живої природи, у гуртках юних натуралістів (Р. С. Аш, А. Ф. Гаценко). Удосконалювалась https://dvpu.dp.ua/ методика проведення екскурсій (А. Ф. Гаценко), лабораторно-практичних робіт (Б. М. Мазурмович, О. М. Підгрушка). Він ставив за мету закарбувати у свідомості дітей яскраві картини дійсності, навчити їх бачити навколишню красу, стати допитливими дослідниками природи.