Як відкрити бізнес в Польщі

Без них у сфері краси робити нічого. Подати заяву на реєстрацію в обліку господарської діяльності. Підприємство отримає офіційний статус юридичної особи після того, як з’явиться запис у Національному судовому реєстрі. ФОП реєструють онлайн в CEIDG, після отримання Pesel та створення довіреного профілю.

  • Проте мало хто з них виявляється готовим до високого ступеня конкуренції й щільності в секторі малого підприємництва.
  • Якщо ви успішно працюєте у Польщі щонайменше 5 років, можна вже претендувати на ПМЖ, а далі і на польське громадянство.
  • Отримати статистичний номер — REGON, який дозволяє працювати легально.
  • Серед своїх недоробок Олена називає те, що не влилася в бізнес-середовище поляків – це б гарантувало їй підтримку в бізнесі.
  • ZUS протягом цього періоду становить 520 pln/міс.
  • Компанії, які зареєструвалися платниками ПДВ, подають також щомісячні податкові декларації.

Реєстрація SP.Z.O.O не безкоштовна. Мінімальні виплати становитимуть не менше 600 злотих — 500 злотих за запис у Національному судовому реєстрі та 100 злотих за запис в Економічному моніторі. Також можливі додаткові платежі та комісія банку. Спробувати сервіс можна безкоштовно, а якщо працюєте на 1 локації самостійно, то й далі платити не потрібно. Ми хочемо підтримати український бізнес, тому пропонуємо користувачам з 1 локацією та 1 працівником безкоштовний тариф.

П’ять переваг законопроєкту №2194 як складової земельної реформи

Товариство з обмеженою відповідальністю — можуть створити декілька акціонерів. Статутний капітал має складати 5 тис. ТОВ підходить для бізнесменів, які хочуть контролювати операції й нести відповідальність зобов’язання компанії. При цьому вони обмежені розміром внесків.

що потрібно щоб відкрити бізнес в польщі

Подати заявку на внесення до Центрального реєстру та інформацію про господарську діяльність . Перевірити, чи зареєстровано ваш бізнес, можна на офіційному сайті Міністерства Юстиції Польщі (Ministerstwо Sprawiedliwości), у суддівському реєстрі. Там компанії присвоюють реєстраційний номер. Після підтвердження факту реєстрації компанії відкриваємо в банку розрахунковий рахунок.

Причинами стали пандемія коронавірусу та впровадження урядом законів, які вплинули на малих та середніх підприємців. Одним з найпростіших https://bessarabiainform.com/2023/06/skladovi-komfortnoi-gri-na-scho-naypershe-zvertayut-uvagu/ податків є щось на кшталт нашого українського єдиного податку. Найрозповсюдженішим КВЕДом тут є косметологія та перукарі.

Податки, які повинні платити польські фірми:

Насправді, законодавство Польщі пред’являє серйозні вимоги до власників фірм, які хочуть подаватися тут на посвідку проживання. Зверніться до нас для консультації з цього питання, і ми підкажемо можливі варіанти. Реєстрація компанії в Польщі – перспективне рішення. Фахівці фірми INPOLAND поділяться будь-якою інформацією, яка стосується реєстрації, відкриття польської фірми і вартості послуг. Більш зручна форма ведення бізнесу в Польщі spolka z ogranizczona odpowiedzialnoscia або скорочено SP.Z.O.O. Товариство з обмеженою відповідальністю — це юридична особа зі статутним капіталом не менше ніж 5 тисяч злотих.

Відкриття бізнесу в Польщі: ключові аспекти

Потрібно враховувати, що деякі види діяльності (наприклад, банківська справа або страхування) не можуть здійснюватися у формі Sp. Jednoosobowa działalność gospodarcza – це ведення підприємницької діяльності фізичною особою. Зареєструвати JDG можна онлайн або безпосередньо в уженді (Urząd). Вся робота, пов’язана з документами, лягає на наших юристів. Майбутньому власнику необхідно приїхати до Варшави в буквальному сенсі на 1 день для того, щоб підписати нотаріальний договір і відкрити рахунок для нової компанії. Бізнес у Польщі може проводитись як громадянами держави, так і іноземцями та особами без громадянства.