ІНСТИТУЦІОНАЛІЗМ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ АПК Ю М Сафонов Ефективна економіка 4 2013

Є., Карпов І. Благая Л. – Математичні моделі діяльності людини-оператора https://vidviday.ua/blog/en/4-best-ukrainian-castles-you-can-visit-near-lviv-legends/ в авіаційних ергатичних системах, Павлова С. Ачкасов А.

– Аналіз забезпеченості енергетичними ресурсами економічно однорідного регіону на прикладі Рівненської та Хмельницької областей, Пашечко О. – До питання неприбуткового статусу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, Дема О. Соколова А. – Роль сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у розвитку господарств населення Волинської області, Дудченко Н.

концептуальні засади формування категорії прав селянина у сучасній аграрно-правовій науці

Найбільшу активність на аграрному ринку виявили ОДП ДАК “Хліб України” та ОКП “Торговий дім “Кіровоградщина”. В Одеській області, крім товарної біржі, у грудні 2001 року, працювали 14 агроторгові доми, 14 обслуговуючих кооперативів, понад 400 заготівельних пунктів. На території Автономної Республіки Крим у цей час діяли три товарні біржі, 12 агроторгових домів, 757 заготівельних пунктів, 22 обслуговуючих кооперативів, 21 оптово-плодоовочевий та 11 оптово-продовольчих ринків. Для викладачів та студентів юридичних вузів, науковців, правознавців та спеціалістів аграрної сфери, всіх, хто цікавиться правовими питання­ми агроінноваційної діяльності.

Правове регулювання використання та охорона надр в Україні

Поширене уявлення про неї – продаж земель сільськогосподарського призначення і повсюдне створення фермерських господарств. Між тим у деяких країнах світу фермерські (селянські) господарства результативно господарюють на орендованій землі. Можна б , наприклад, ще раз продумати варіант про запровадження довгострокової оренди земельних ділянок терміном до 90 років з правом спадкоємця на продовження терміну оренди. В процесі обговорення проблеми законодавцю доцільно врахувати аргументи як противників зняття мораторію на ринок землі в Україні, так і контраргументи прихильників зняття мораторію ( результат – можливість купівлі-продажу земельних ділянок за наявності їх оренди).

  • – Роль кооперації у реалізації диверсифікаційних намірів сільськогосподарських товаровиробників, Ткачук В.
  • У монографії розкриваються проблеми, пов’язані з визначенням та реалізацією комплексу правових норм щодо охорони земель в Україні.
  • Ткачук В.
  • Історична еволюція держави передбачає необхідність трансформації цих інститутів, а не їх заперечення як таких.
  • Навчальний посібник «Аграрне право» укладено відповідно до чинного за­конодавства України та згідно з програмою курсу аграрного права.

Полтеровича, система потрапляє до інституціональної пастки, що знаменує стан «поганої» інституціональної рівноваги, яка характеризується наявністю неефективних інститутів (тіньової економіки, бартеру, неплатежів тощо) . Відсутність чітких критеріїв оцінки ефективності результатів наукової діяльності, а отже, нерозуміння значною частиною можновладців і суспільства загалом значення економічної науки для розбудови модерної економіки, що також провокує звуження можливостей контрактових досліджень. Безумовно, це не єдина причина негараздів, але дуже важлива. Здійснено аналіз та запропоновані алгоритми впливу монетарної політики на стан соціально-економічного розвитку України (акад. НАН України Б.М.Данилишин). Ефективність законодавства щодо обігу землі значною мірою залежить від якості законотворчого процесу.

За загальною редакцією кандидата юридичних наук, заслуженого праців­ника народної освіти України Матвійчука Валерія Костянтиновича. Для вчених, викладачів, політиків, державних службовців, активістів гро­мадських організацій, студентів юридичних та сільськогосподарських навчаль­них закладів. У роботі запропоновано низку змін до земельного та природноресурсового законодавства з метою безпосередньої регламентації права загального землекористування. Видання розраховане на науковців, викладачів, економістів, фінансистів, обліковців та суб’єктів підприємницької діяльності. Терлига Н. – Ботаніко-географічний аналіз і частота трапляння видів деревно- чагарникової рослинності зелених насаджень Кривого Рогу, Федоровський В.

Фактори макроекономічної нестабільності в системі моделей економічного розвитку

Наведені у книзі нормативно-правові акти подані зі змінами та доповненнями станом на 22 лютого 2011 року. Монографія присвячена комплексному та всебічному дослідженню проблем правового регулювання охорони надр в Україні. Становитиме інтерес для науковців, студентів, землеохоронних працівників, а також кола читачів, які цікавляться проблемами охорони земель.

Позитивні результати може дати й цілеспрямована робота щодо підвищення статусу молодик науковців, зокрема шляхом сприяння підвищенню їх кваліфікації, що необхідно для широкого їх залучення до наукових проектів, зокрема конкурсних. Проте, слід віддавати собі звіт у тому, що висока кваліфікація означає високу конкурентоспроможність особи на ринку праці, а отже, часто провокує звільнення із системи НАН. Тому не варто розраховувати на те, що зазначені дії автоматично стануть на заваді масштабному старінню наукових кадрів, радше ефект буде досягнуто через кілька років за умови комплексних змін у суспільному ставленні до науки. Здійснено аналіз діючого механізму економічного регулювання екологічної безпеки на регіональному, субрегіональному й локальному рівнях та його ефективності в умовах сучасної адміністративно-територіальної реформи.

І., Димихін А. Луценко О. – Інформаційна система аналізу функцій ризику розладнання в процесі фінансової торгівлі, Байбуз О. Земляна С. – Інформаційна технологія порівняння вмісту важких металів у відвальних шахтних породах Західного Донбасу, Яцечко Н.

Саблук П.Т. Стратегічні напрями аграрних реформ – перехід на інноваційну модель розвитку / П.Т. Саблук // Економіка АПК. – 2002. – № 12. – С. 12.